November 2022

Kalender

5 november
Konsert "Austin Band"
Äntligen tillbaka i Gällivare igen. Vi lovar en show med mycket musik av Eagles kryddat med godingar av andra rockikoner.

Biljetter och mer information - klicka här

Plats: Folkets Hus gällivare - Hantverkaregatan 5-7, 982 31 Gällivare
Tid:
kl. 20:00
10 november

Föreställning "Karl-Bertil Jonsons julafton
Norrbottensteatern har den stora glädjen att presentera Tage Danielssons Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton.
Berättelsen om den unge postanställde pojken som en jul bestämmer sig för att omfördela julklappar till bättre behövande är nu förstärkt med 15 sångnummer och en improviserande berättare! Med en varm julstämning och till levande musik framförs den klassiska sagan om kapitalism, medkänsla och julens mirakel.

Vuxensaga för alla över 11 år.

Biljetter och mer information - klicka här

Plats:
Folkets Hus Gällivare - Hantverkaregatan 5-7, 982 31 Gällivare
Tid:
kl. 19:00-21:00

23 november
Föreställning "Laika"
Efter en uppskattad turné förra året turnerar Özz Nûjen återigen med Riksteatern i pjäsen Laika. En smart, varm och rolig pjäs där allvar och skratt går hand i hand.

En man återvänder till jorden. Genom fönstret i baren där han blir stammis betraktar han människorna som passerar förbi; de som har och de som inte har, de som är inkluderade och de som står utanför.

Generöst och poetiskt predikar han med både humor och allvar om samhällets brister; ger en röst åt de som inte annars får utrymme att höras. I berättelserna vi får ta del av tar små underverk form. Kanske är det så, att det ryms ett mirakel i oss alla?

Pjäsen är skapad av den italienske skådespelaren och författaren Ascanio Celestini, som också regisserar Özz Nûjen i Riksteaterns uppsättning.

Ascanio Celestini ser världen från de förfördelades perspektiv och fångar publiken med sina beskrivningar av sociala och politiska orättvisor på ett sätt man inte kan värja sig emot. Som publik känner man hela tiden det underliggande allvaret samtidigt som man skrattar sig igenom föreställningen.

Rekommenderas från 16 år.

Biljetter och mer information - klicka här

Plats: Folkets Hus Gällivare - Hantverkaregatan 5-7, 982 31 Gällivare
Tid: kl. 19:00-20:30