Jättesändning av munskydd ger andrum

Tillgången på skyddsutrustning för alla de som arbetar inom vård och omsorg är tryggad över påsk och ytterligare en tid framåt. På långfredagen anlände en sändning med 35 000 munskydd till det centrala krisförråd som upprättats i kommunhuset.

Sedan mer än en vecka tillbaka pågår en omfattande egentillverkning av både munskydd och visir i kommunens regi. Detta i kombination med inköp från olika leverantörer av skyddsutrustning gör att tillgången på de så viktiga produkterna idag är god.

-Vi försöker att hela tiden ligga ett par steg före med nivån på lagret av skyddsmaterial för att kunna möta en eventuell ökning av smittspridningen, det här är en trygghet för all personal som är ute på fältet och jobbar. Vi jobbar efter väldigt strikta säkerhetsrutiner där alla kontakter med misstänkt smittade ska ske med förstärkt skyddsutrustning i form av munskydd och visir. Med omsorg för både brukare och personal får det inte ske några avsteg från de rutinerna, säger Annette Viksten Åhl, socialchef.