”Dörren” och är en dansföreställning för barn 3-6 år, torsdag 5 maj kl. 14.00 i Sjöparksskolans aula.

Massor av kultur till Gällivares barn

Gällivares barn, pedagoger, mammor och pappor är att gratulera. 1 250 000 kronor till föreställningar för barn 3-5 år i fyra olika konstformer har beviljats av statens kulturråd. Detta är en första satsning för förskolan i skapande skola som finns för grundskolans alla stadier. 18 kommuner i Sverige har getts möjlighet att söka medel och Gällivare får nog ses som en av de stora vinnarna i beslutet om pengar. Förutom föreställningar blir det insatser för pedagoger och även offentliga familjeföreställningar.

Torsdag den 5 maj kl. 14.00 i Sjöparksskolans aula spelas den första offentliga föreställningen i satsningen. Föreställningen heter ”Dörren” och är en dansföreställning för barn 3-6 år.

- Det här är en fantastisk satsning. Då ska vi ändå komma ihåg att Gällivare redan innan erbjuder en del för våra minsta barn, säger Jerker Johansson, verksamhetschef kultur/ungdom.

Dörren av den svensk-brittiske koreografen Robin Dingemans är en dansföreställning som lekfullt berättar om vad som kan finnas bakom en dörr och om hur en dörr genomgår en förvandling. Att öppna dörren kan vara början på något nytt - ett äventyr, en lek, en väg till en ny värld. Dörren leder från ett rum till ett annat och handlar om hur fantasin ger oss en möjlighet att gå från inget till något, från ingenstans till någonstans.

Foto: Pari Nadari