Var med och håll rent i vår kommun!

Varje vår deltar Gällivare kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2015 deltog 804 570 hjältar runt om i landet!

Anmäl er senast 1 maj för att få gratis material

Från 15 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/2016. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och klistermärken. I Gällivare kommer vi distribuera materialet vecka 19. Deltagare får material genom att hämta i vaktmästeriet i kommunhuset eller i badhuset i Malmberget. Efter att du plockat skräp kan du föra skräpet i förslutna säckar till närmaste Återvinningsstation eller Kavahedens ÅVC. Om ni inte har möjlighet att transportera säckarna själva måste du kontakta Ulla Vikman, 0970-818 198 eller via mail ulla.vikman@gallivare.se. På landsbygden lämnas skräpet till närmaste ÅVC. Kavahedens ÅVC har extraöppet vecka 20 (tis-, ons- och torsdagkväll). Sortera brännbart och icke brännbart.

Var med du också i kampen mot skräpet! Vi håller rent är också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel!