Vi behöver dig!

Är du vår nya samhällsplanerare?

Gällivare står inför oerhört spännande utmaningar. Det handlar ju faktiskt om att flytta en hel stad. Och det är kanske samhällsbyggnadsförvaltningen som har de mest intressanta utmaningarna. Därför behöver vi nu en strategisk och kreativ samhällsplanerare. Vill du:

-Utveckla dig själv och ett helt samhälle?

-Jobba med stor frihet under ansvar?

-Vara drivande i skapandet av det nya Gällivare?

-Bygga ett riktigt modernt samhälle?

-Ha en meningsfull fritid vid sidan av jobbet?

-Ha tio minuter till allt som egentligen är värt något?

Ta då chansen och forma din framtid här.

Samhällsplanerare

 

En arktisk småstad i världsklass
Gnistrande vinter, ljusa sommarnätter, tio minuter till allt. Gällivare ligger vackert inbäddat i ett enastående landskap 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor nära 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och varierat kulturutbud. Vildmarken ger stora möjligheter till fritid och upplevelser utöver det vanliga, året runt. Från norrbottenskusten till Gällivare tar det ett par timmar med tåg eller bil och lite drygt det från Stockholm med dagliga flygförbindelser. 

Här finns en differentierad företagsamhet med gruvnäring av världsklass som huvudsaklig basnäring. Just nu bygger vi nya Gällivare i takt med att områden i Malmberget avvecklas. Tidernas största samhällsomvandling till följd av gruvnäringens fortsatta expansion. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 15 åren.

 

Välkommen till Gällivare!