DjurMagazinet på Malmheden är nu invigd

Handelsområdet Malmheden i Gällivare utvecklas starkt just nu med flera etableringar på kort tid. Den rikstäckande kedjan DjurMagazinet har öppnat och invigningen kantades av fina erbjudanden och flera leverantörer fanns på plats.

Anna-Carin Blanck och Robert Olausson har drivit en djurbutik i mindre skala i tre år men för att vidareutveckla konceptet har de nu anslutit sig till DjurMagazinet. Här finns allt för hund, katt, smådjur och akvaristik.

— Vi har ett genuint djurintresse i botten och det känns riktigt roligt att få erbjuda Malmfältsborna en riktig zooaffär, säger Robert.

Det utlovas en hög kunskapsnivå och för att säkerställa kvalitén så håller DjurMagazinet utbildningar för både handlare och de anställda. I butiken finns levande djur och det ställer hårda krav på personalen. Alla anställda har fått genomgå en utbildning via Zoorf, Zoobranschens riksförbund, för att kunna ta hand om bl.a. hamstrar, kaniner och akvariefiskar på bästa sätt.

Etableringen har lett till två nyanställningar på djuravdelningen. Det finns för närvarande ca 50 DjurMagazinet-butiker, från Kristianstad i söder till Gällivare i norr.

Läs mer på www.djurmagazinet.se

Foto: Daniel Olausson