ICA Kvantum slår upp portarna

Gällivareborna trotsade höstrusket och begav sig till invigningen av ICA Kvantums nya matmarknad på Malmheden. Kön ringlade sig lång och väl inne i butiken bjöds de på erbjudanden i långa rader.

ICA Kvantum har nu öppnat sin nya matmarknad på Malmheden. Gällivares kommunalråd Tommy Nyström fanns på plats och gladdes åt att det nu var dags för ICA Kvantum att slå upp portarna vilket befäster Malmheden som ett etablerat handelsområde.

— Det har varit en lång resa från första kontakten mellan ICA och kommunen. Men när väl första spadtaget togs så har det gått fort. Jag vill passa på att rikta en eloge till alla som varit med under resans gång. Jag hälsar ICA Kvantum välkomna och önskar dem all lycka å kommunens vägnar, säger Tommy Nyström.

Stefan Ovrell, ICA-handlare, gläds och ser stor potential med etableringen i Gällivare.

— Här finns en framåtanda och matglädje och där har vi en plats att fylla. Vi har jobbat länge för att få butiken så här bra och det känns helt otroligt att se alla här idag, säger Stefan.

Stefan lovade att göra sitt bästa för att lyssna till kundernas synpunkter och uppfylla deras önskemål för att få en personlig butik. Efter traditionsenlig bandklippning strömmande kunderna in i butiken.

— Det är riktigt roligt att vi äntligen har öppnat butiken och att få visa kunderna sortimentet, säger Catja Koponen, specialansvarig.

Totalt har ICA Kvantum i Gällivare 47 anställda varav 33 stycken är nyanställda. Butiken har öppet varje dag 8.00-22.00.

Läs mer på www.kvantumgallivare.se

Se bildspel från invigningen.

Foto: Daniel Olausson