Team Norrtand består av Pilar Catalá, Göran Sahlen och Clivia Erdel-Kickeritz.

Norrtand AB öppnar i Gällivare

En ny tandklinik öppnar på Smedjegatan i Gällivare. Teamet består av Clivia Erdel-Kickeritz som är legitimerad tandläkare, tandtekniker Göran Sahlen och legitimerad tandhygienist Pilar Catalá.

De tre kollegorna har jobbat många år i branschen och kunde se att det finns ett stort behov av tandvård i Gällivare. Kliniken kommer att bedriva vuxentandvård och är bland annat specialiserade på implantat.

- Just nu finns det nästan bara möjlighet att gå akut till tandläkaren i Gällivare. Men man behöver se till helheten för att åtgärda ett problem, så våra patienter kommer få undersökningar och vi ska arbeta med förebyggande behandlingar så man i möjligaste mån undviker akuta problem, förklarar Clivia Erdel-Kickeritz.

Den största utmaningen med att öppna kliniken har varit att renovera i en gammal byggnad.

- Det är många lokala företag och privatpersoner som har hjälpt oss så utan dem hade det inte gått, säger Clivia.

- Jag vill skicka ett riktigt stort tack till Holma Arkitekt och Konstruktions AB, XL Bygg, Gällivare Måleri och Wennströms Rör, avslutar Clivia.

Kliniken är till en början öppen måndag till fredag klockan 07.00 till 13.00. Från maj har kliniken kvällsöppet varannan vecka. Målet är att anställa ytterligare ett team till så kliniken kan ha öppet från morgon till kväll varje vecka.

Läs mer på norrtand.se