Skaparglädje som ger mersmak

Emma Hansson är hemvändartjejen som nu driver Bageri Baktanke i Malmberget. Med sin skaparglädje och kunskap från konditoribranschen hoppas hon nu kunna bidra till att bredda utbudet och matglädjen i kommunen.

Emma Hansson var länge klar över att hon ville starta eget och i väntan på att den rätta lokalen skulle dyka upp förberedde hon sig med att bl.a. gå en starta eget-kurs. Emma ville inte göra alltför stora investeringar utan att ha testat av marknaden, så kravet var att lokalen skulle ha ugnar och lämpligt ventilationssystem.

Under uppstartsfasen har hon fått stor hjälp från Lena Åman på EntreprenörCentrum, bland annat med att skriva en affärsplan, information om starta eget-bidrag och inte minst med att registrera företaget.

— Utan Lenas hjälp hade jag inte varit här idag, det var hon som tipsade om att lokalen skulle bli ledig. Dessutom förstår jag inte hur jag skulle ha klarat av att ta fram en budget och få in alla papper för att registrera företaget utan hennes hjälp, säger Emma.

Emma har varit utflyttad från Gällivare i många år och arbetat som konditor både i Stockholm och på olika platser i Skåne. Längtan till hemorten gjorde att hon ville testa på att starta eget. Hon använder sig av naturliga råvaror, utan konstgjorda tillsatser eller essenser, som äkta vaniljstång, riktig choklad och svenskt smör.

— Jag försöker också att hitta gobitar här uppe i norr och köper t.ex. in varor från Tyskans Deli i Jokkmokk och Gellivare Ren, förklarar Emma.

Bara några månader efter starten så har Emma redan anställt en kock som hjälper henne med att utveckla konceptet vidare. Tillsammans tar de nu fram nya spännande smakkombinationer som Emma lovar blir något utöver det vanliga.

Läs mer på: http://bageribaktanke.dinstudio.se/

Producerad av Favör Reklambyrå AB
Foto: Daniel Olausson


Emma Hansson, Bageri Baktanke, skapar nya smaker.

Emma Hansson, Bageri Baktanke, skapar nya smaker.