- Jag kommer att anordna utomhusträning under hela sommaren i centrala Gällivare, säger Ann-Catrin Hansson, NovAktiv.

"Ingenting är omöjligt"

Hon är högutbildad med chefspositioner på sitt CV, men den olycka som satte stopp för hennes karriär öppnade istället nya dörrar. Idag driver hon företaget NovAktiv som fokuserar på förändring och utveckling.

— Jag har aldrig mått så bra som jag gör idag, säger Ann-Catrin Hansson.

Livet blir inte alltid som man har tänkt sig och det vet Ann-Catrin Hansson. Hon är utbildad beteendevetare, personalvetare samt sociolog. Hennes erfarenheter sträcker sig från kurator på gymnasieskola till chef inom vård och omsorg och handläggare på försäkringskassan.

— 2006 bröt jag min handled och den blev så illa sönderopererad att mitt nervsystem slogs ut. När jag startade mitt företag ville jag använda mig av min livserfarenhet för att hjälpa andra.

Hon sökte hjälp i den alternativa medicinen och det ledde till att hon blev helt fri från mediciner och i september 2012 startade hon NovAktiv.

— Jag har aldrig mått så bra som jag gör idag och jag vill hjälpa andra människor att hitta rätt fokus för att se resultat, prestera på topp, nå sitt mål och lyckas med förändrings- och utvecklingsarbetet. Jag förebygger ohälsa med mina arbetsmetoder till företag och privatpersoner.

NovAktiv erbjuder konsulttjänster till företag, men även privatpersoner. Fokus ligger på att ge de bästa förutsättningarna för förändring och utveckling. Målet är att skapa positiva resultat genom coachning och kontinuerlig uppföljning. För att förverkliga sina drömmar har hon haft en kontaktperson hos ALMI och hon har även fått hjälp av Lena Åman på EntreprenörCentrum i arbetet med affärsplanen.

— Jag rekommenderar henne varmt, hon är duktig. Just nu arbetar jag på ytterligare en affärsidé för att utveckla företaget och en av nyheterna är att jag kommer att satsa mer på företag, men även på den digitala marknaden. Om allt går enligt planerna lanseras satsningarna till hösten. Jag ger även föreläsningar utifrån syftet att motivera och inspirera med mottot att ingenting är omöjligt.

Producerad av: Favör Reklambyrå AB

Foto: Daniel Olausson/Mediatales