Multiaktivitetshuset

Mitt i Gällivare centrum läggs grunden för Multiaktivitetshuset. Huset som ska växa fram ska ge plats för kultur, sport och fritidsverksamhet – allt under samma tak. Det kommer att finnas bibliotek, simhall, sporthall, restaurang, klättervägg, lokaler för brottning och tyngdlyftning, musik och scenkonst och mycket mer.

Det är ett intressant och utmanande projekt, ritat av den välkände arkitekten Michael Green, med ett stort inslag av trä som bärande konstruktion. Bakgrunden till detta byggprojekt är samhällsomvandlingen i Gällivare kommun.

Nu pågår den stora upphandlingen för utförandet av det sex våningar höga bygget. På plats har den senaste tiden pågått pålning och bergförankring och snart kommer nedersta våningen att gjutas.

 

Om huset

 

Multiaktivitetshuset är ett av fyra projekt som tillhör samma tänk kring ökade aktiviteter i centrum. Sporthallen, is- och evenemangsarenan samt Kunskapshuset ingår också i samma plan. Multiaktivitetshuset blir en plats för möten, över åldersgränser och intressen. Ett välkommet bidrag till samhällsutvecklingen i Gällivare.

Ansvarig arkitekt är Michael Green bosatt i Vancouver, Kanada, tillhör världens nu främsta arkitekter, och i särklass när det gäller träarkitektur, vilket det också är fråga om i Gällivares nya multiaktivitetshus.

 

Ta del av vad som hänt och händer just nu genom att klicka på reportagen nedan. Fler reportage hittar du längst ner bland nyheter. Observera att fakta kan ha ändrats sedan nyheterna publicerats.

      Upphandling av projektet är aktuellt

      Ljudprojekt startar i Multiaktivitetshuset

     Full fart framåt - ny stad tar form

      Multiaktivitetshuset tar form

 Kontakt: 

Samhällsbyggnads- och teknikförvaltningen 

Gällivare kommun

Telefonväxel: 0970-818 000

Mail: SAM@gallivare.se

 

Örjan Matti

Projektledare, Tyréns Sverige AB

Mail: orjan.matti@tyrens.se

 

Mats Jakobsson

MAF Arkitektkontor AB

Mail: mats.jakobsson@maf-ark.se