Foto: Jessepix/HSB Norr

HSB bygger i centrala Gällivare

Mitt i centrala Gällivare planerar HSB att bygga 46 nya bostadsrätter fördelat på två hus i Laestadiusparken. Här utlovas bekvämt boende i en levande stadsmiljö med fjället runt husknuten.

Föreningen omfattar 46 hörnlägenheter med ljusinsläpp från två håll. Storlekarna varierar från 2-4 rum och kök med balkong samt tillgång till parkering i carport. Båda husen har hiss och det centrala läget ger närhet till service och kommunikationer.

modell

En modell över bygget finns hos HusmanHagberg på Storgatan i Gällivare.

- Vi har velat bygga i Gällivare i många år nu och är väldigt glada att få till det med ett bra projekt. Och vi är oerhört glada att få erbjuda bostadsrätter i centrala Gällivare till våra medlemmar och bosparare samt att få bidra med nya bostäder i och med samhällsomvandlingen på orten, säger Mattias Lundström, vd HSB Norr.

- Känns toppen med ett till bostadsprojekt och aktör för bostadsbyggande i Gällivare. Dessutom fantastiskt fint centralt läge för bostäder, säger kommunalrådet Jeanette Wäppling.

Bostadsrätterna kommer att komplettera de befintliga hyresrätter som HSB Norr byggde i Laestadiusparken 2012. Det centrala läget ger närhet till service och butiker, skola och förskola men samtidigt nära både fjäll och skog som lockar så många Gällivarebor.

Fakta HSB brf Laestadiusparken

Upplåtelseform: Bostadsrätt
Antal bostäder: 46
Antal rum: 2–4 rum och kök
Boarea: 50–85 kvm
Bebyggelsetyp: Flerbostadshus
Hiss: Ja
Byggstart: Planerat våren 2020
Säljstart: 4 april 2019
Gemensamma utrymmen: Bastu, uteplats och barnvagnsförråd
Inflyttning: Preliminärt kvartal 2, 2021

Läs mer på hsb.se/norr

skiss

skiss