Digitala markavtal

Steg1

Starta e-tjänsten

Steg 2

Välj en inloggningsmedod med BankID och följ anvisningarna för att logga in med hjälp av ert personliga BankID.

Steg 3

Logga in med BankID.

Steg 4

Fyll i uppgifter om dig och din fastighet.

Obs! Var noga med att ni har fyllt i alla uppgifter och i rätt format, annars kommer det ej gå att gå vidare till nästa steg.

Varning

Om ni missar att ange obligatoriska uppgifter eller fyller i information på ett felaktigt sätt så visas en varning för det fält där det är fel.

Steg 5

Lägg till övriga fastighetsägare och eventuell arrendator. De ägare som läggs till kommer att få ett medelande till de kontaktuppgifter du lägger till. I medelandet medföljer en länk för att kunna signera samma avtal och därmed göra avtalet giltigt.

Om ni är fler ägare än vad det är möjligt att ange i avtalet. Då är det möjligt att för återstående ägare att fylla i ett nytt avtal på samma adress. 

Steg 6

Du läser genom avtalsvillkoren, markerar "Jag har läst igenom och godkänner avtalsvillkoren" och går därefter vidare till nästa sida.

Steg 7

Alla angivna uppgifter och godkännanden visas i en förhandsgranskning av det avtal du snart ska skriva under. När uppgifterna är granskade kan du klicka på knappen för att skicka in och signera avtalet.

Steg 8

Välj åter BankID för att signera ert avtal.

Steg 9

Signera med BankID.

Steg 10

Avtalet är nu undertecknat och en kvittens visas i webbläsaren. Kvittensen skickas som en kopia skickad via den epost ni angett och går att hitta i efterhand på e-nämndens hemsida.