Välja tjänst

Vi kan ej rekomendera

dunderNET är en neutral aktör som behandlar alla tjänsteleverantörer som likvärdiga. dunderNET varken kan eller får rekommendera en tjänsteleverantör. 


Samma tjänsteleverantör

Om er befintliga tjänsteleverantör finns ansluten till dunderNET, kan ni kontakta dem för att byta till tjänster (internet/TV/telefoni) via fiber.


Hyresvärd eller bostadsrättsförening

En del bostadsrättsföreningar och hyresvärdar har gemensamt avtalade abonnemang med lägre avgift, som ingår i bostaden. Prata med er förening ifall ni vill ta del av det gemensamma avtalet.


Ny tjänsteleverantör

Om ni inte sen tidigare är kund hos en tjänsteleverantör som finns i dunderNET, kan ni tänka på följande saker.

1. Tjänster - Vad behöver ni?

Börja med att fundera på vad ni vill ha. Ska ni ha Internet, TV och/eller telefoni? Vissa tjänsteleverantörer har inte alla typer av tjänster, vilket kan begränsa ert urval. På tjänsteleverantörernas hemsidor hittar ni utbud, priser och villkor.

2. Erbjudanden och service - Vad är viktigast för er?

Olika leverantörer har olika erbjudanden och typer av service.

Exempel: Lokalt kontor, telefonsupport, live support på hemsida, tilläggstjänster, särskild hantering av kunduppgifter, kort bindningstid, lågt pris, paketerbjudanden osv.

3. Internet - Välja hastighet

Nedladdningshastighet

Nedladdningshastigheten är den hastighet som information levereras till din dator från en annan dator på internet.

Har ni en dator enbart använder internet för att läsa nyheter, deklarera, betala räkningar och ta emot e-post klarar ni er med en ganska låg nedladdningshastighet.

Om ni ser film via internet, hämtar många stora uppdateringar till spel och andra program eller om det är många som använder internet samtidigt, då behöver ni sannolikt en något högre hastighet.

Uppladdningshastighet

Uppladdningshastighet är den hastighet som information skickas från din dator till en annan dator på internet.

Om ditt hushåll skickar många och stora filer, live-sänder när någon spelar datorspel, videobloggar eller använder anslutningen regelbundet för högupplösta videosamtal så behöver ni även tänka på att ha en något högre uppladdningshastighet. 


Jämför på nätet - pris och villkor

Det finns flera svenska sidor på internet för att jämföra abonnemang för tjänster via fiber, till er adress. Sidorna kan vara till hjälp.

Obs! Alla tjänsteleverantörer är inte anslutna till alla jämförelsesidor.


Tjänsteleverantörer i dunderNET

Klicka här för att se alla tjänsteleverantörer som är anslutna till dunderNET.