Välja tjänst

Vi kan ej rekomendera

dunderNET är en neutral aktör som förhåller sig opartiskt och behandlar alla tjänsteleverantörer som likvärdiga. Vi kan inte och får inte rekommendera enstaka tjänster eller tjänsteleverantörer. Vi kan därmed inte hjälpa er med vad ni ska välja. Här kommer dock några råd för hur ni kan hitta något som passar er.


Guide

Samma tjänsteleverantör, nytt abonnemang

Om ni sedan tidigare är kund hos en tjänsteleverantör som finns i dunderNET, kan ni kontakta dem och be om att få byta till ett abonnemang via fiber.

Ny tjänsteleverantör

Om ni inte sen tidigare är kund hos en tjänsteleverantör som finns i dunderNET, kan ni följa dessa steg.

1. Tjänster

Börja med att fundera på vad ni vill ha. Ska ni ha Internet, TV och/eller telefoni? På tjänsteleverantörernas hemsidor hittar ni utbud, priser och villkor. 

Ni kan jämföra priser, bindningstider osv, mellan olika tjänsteleverantörer.

2. Hastighet (internet)

Hastigheten avgör t.ex. hur lång tid det tar att öppna en hemsida och skicka eller ta emot filer.

Har ni endast en dator och ni enbart använder internet för att t.ex. läsa nyheter, deklarera, betala räkningar och läsa epost klarar ni er med en relativt låg hastighet på er internetanslutning. Ska ni se högupplöst film via internet och är många som använder internet samtidigt i hushållet behöver ni en något högre hastighet.

Beskriv ert behov för er tjänsteleverantör så kan de hjälpa er att hitta en hastighet lämplig för just er.

3. Utrustning

Router, TV-box, IP-telefoner och annan utrustning ni kan tänkas behöva (beroende på vilka tjänster ni har valt), kan ni få tag i via er tjänsteleverantör eller elektronikåterförsäljare.

Tjänsteleverantörerna kan hjälpa er, med att tillhanda den utrustning ni behöver, i samband med att ni beställer tjänsterna.


Tjänsteleverantörer i dunderNET

Hos oss finns både små och stora tjänsteleverantörer, som verkar lokalt, regionalt och nationellt.

Klicka här för att se alla tjänsteleverantörer som är anslutna till dunderNET.