Aktivera anslutning

Elektronisk aktivering är just nu ur funktion. Blankett finns för utskrift (klicka här), alternativt på kommunhuset i receptionen att fylla i och lämna in.

För att din fiberanslutning ska fungera och det ska vara möjligt att beställa tjänster, behöver du aktivera anslutningen. Du  genom att teckna ett fibernätsavtal med dunderNET.

Kostnader och fakturering

  • Startavgift: 2 000 kr*
  • Nätavgift 50 kr/månad

*Top Bostäders hyresgäster betalar endast nätavgift.

Lägenhetsinnehavare

Boende i flerfamiljshus där det är flera lägenheter på samma adress, måste uppge lägenhetsnummer vid aktivering. Lägenhetsnummer ska anges enligt Lantmäteriets instruktioner.

Klicka här för att läsa Lantmäteriets instruktioner.

Handläggningstid

Beställningar för aktivering handläggs kontorstider under helgfria vardagar. När beställningen har mottagits kan det ta uppemot ett dygn innan er anslutning är synlig hos tjänsteleverantörerna. Det förekommer även att det kan dröja uppemot någon vecka innan anslutningarna är sökbara genom beställningsformulären på tjänsteleverantörernas hemsidor. För snabb hantering efter genomförd aktivering kontakta din tjänsteleverantör via telefon.

Beställ aktivering här

Med BankID kan fastighetsägare aktivera anslutningen digitalt. Aktivering kan även göras med papperblankett. För hyresgäster i Top Bostäders ny producerade lägenheter är det en separat blankett, då Top Bostäder står för startavgiften.

Klicka på knapparna nedan för att aktivera er anslutning.

Knapp för aktivering och inaktivering via bankID.  Knapp för utskrift av pappersblankett.  Knapp för aktivering med pappersblankett, för hyresgäster hos Top Bostäder.

Pappersblankett

Saknar du skrivare kan du fylla i en pappersblankett som finns och lämnas in i receptionen på kommunhuset (Tingshusgatan 8) eller postas till dunderNET, Gällivare kommun, 982 81 Gällivare.